Breaking Down the Barriers – free veteran mental-health symposium (Sydney)

The Veterans Centre Sydney Northern Beaches in collaboration with Phoenix Australia’s Centenary of Anzac Centre has announced a free professional development and networking opportunity for those working with Veterans to provide information about practical, effective support and treatment.

A copy-and-paste of the agenda for the Breaking Down the Barriers – Veteran Mental Health Event, which will happen on 15 March 2019, below.

Please note:

  • Each organisation has a maximum of 4 spots available to attend
  • A waiting list will be created for any organisations that may wish to send more participants
  • If you would like to have a free information stall to promote your services please register for an Information Stall Holders ticket

This event will not only be a wonderful professional development opportunity but also a great opportunity to network with other Veteran support services across Sydney and to promote your services to Families and Mates of Veterans.

Register to attend here.

Morning tea and lunch will be provided.

.

.

Breaking down the barriers  –  Veteran Mental Health Symposium 

Friday 15 March 2019 Time  Duration  Session  Event  Target audience 
8am – 8:50am  45 mins  Set up  Stall information drop off 

Registration 

Tea and coffee 

Stall holders 

Clinicians & ESO’s 

8:50am – 9am  10 mins  Welcome  Official Welcome  Clinicians and Ex-Service Organisations 
9am – 10:35am  85 mins  PD Session 1  Current, new and innovative evidence-based treatments for Veterans 

Presented by Ms. Nicole Sadler, Clinical Psychologist and Practitioner Support Service Expert Advisor, Director Military and High Risk Organisations Phoenix Australia, Dr. Phil Parker, Consultant GP and Practitioner Support Service Expert Advisor, and Dr. Mark Hinton, Clinical Psychologist and Director of ANZAC Centre Treatment Research Collaboration 

10:35am – 11:05am  30 mins  Overview  Why is today so important? 

Veteran & Family members stories 

Clinicians and Ex-Service Organisations 

Family and Mates of Veterans 

11:05am – 11:35am  30 mins  Networking morning tea 
11:35am – 12:35pm  60 mins  PD Session 2  Practical strategies for problematic anger among Veterans 

Presented by Assoc. Prof. Darryl Wade, Clinical Psychologist and ANZAC Centre Expert Council Member, Head Policy and Practice, Phoenix Australia 

Clinicians and Ex-Service Organisations 
PD Session 3  What families, colleagues and mates need to know about mental health treatment and how to approach a Veteran they are worried about 

Presented by Ms. Jane Pool, Consultant Mental Health Social Worker and Practitioner Support Service Expert Advisor and Dr. Phil Parker, Consultant GP and Practitioner Support Service Expert Advisor 

Family and Mates of Veterans 
12:30pm – 1:30pm  60 mins  Lunch & networking 
1:30pm – 2:30pm  60 mins  EXPO  Information stalls  Family and Mates of Veterans Clinicians and Ex-Service Organisations 
2:30pm – 2:45pm  15 mins  Close & thank you 

.

.

.

.


. . .
...
...
. .
1385 Total Views 9 Views Today

Brian Hartigan

Managing Editor Contact Publishing Pty Ltd PO Box 3091 Minnamurra NSW 2533 AUSTRALIA

Leave a Reply

Your email address will not be published.